Уряд не втрачає надії проштовхнути корпоратизацію Аграрного фонду

Четвер, 24 жовтня 2013, 11:38

У четвер перед початком роботи парламенту відбулася чергова спроба винести на розгляд аграрного комітету Верховної ради проект закону, який передбачає створення публічного акціонерного товариства "Аграрний фонд".

Про це "Економічній правді" повідомив один з членів комітету.

За його словами, засідання, яке планувалося провести в кулуарах парламенту о 9 годині ранку, не відбулося через те, що на ньому були присутні лише 5 членів комітету з питань аграрної політики і земельних відносин. 

На порядок денний засідання, як зазначає співрозмовник, було винесене лише одне питання – розгляд проекту закону №2916 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо діяльності Аграрного фонду).

Реклама:

Відповідний документ також був включений до порядку денного сьогоднішньої сесії Верховної ради. Виходячи з інформації на сайті парламенту, законопроект №2916 - єдиний документ, що запропонований в порядку денному до повторного першого читання.

Напередодні, 22 жовтня, аграрний комітет голосами 11 членів прийняв рішення про його відхилення.

Ще раніше, 10 жовтня Верховна рада відправила документ на повторне перше читання. Відповідне рішення підтримав 231 депутат.

Перед цим спікер парламенту Володимир Рибак ставив законопроект на голосування в цілому, але отримав лише 222 голоси за мінімально необхідних 226.

Автором законопроекту №2916 є депутат Партії регіонів Олег Царьов, але за словами депутатів, основним ініціатором і розробником документу вважається Кабінет міністрів.  

Як відомо, засідання комітету з питань аграрної політики і земельних відносин для винесення рішень за проблемними законопроектами уже не вперше відбуваються в кулуарах Ради.

Раніше аналогічні збори були ініційовані для винесення рішення щодо законопроекту, який скасовує мораторій на продаж земель для однієї юридичної особи -  Державного земельного банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!