Російські банки розкриють США дані клієнтів

Середа, 23 жовтня 2013, 13:42

Росія погодиться розкривати інформацію про вклади громадян США в російських банках.

Про це пише "Лента.ру " з посиланням на "Ведомости".

Як повідомляється, в документі відсутні згадки про американський закон FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act). Відмова Москви від використання в договорі відсилань до законодавства США джерела видання пов'язали з політичними причинами.

Російські банки будуть розкривати інформацію Федеральній податковій службі (ФНП).

Реклама:

Для визначення громадянства клієнтів планується використовувати сім параметрів. У їх число увійдуть резидентство, місце народження, часті перекази коштів в США і ряд інших ознак.

Моніторинг буде вестися для рахунків більше 50 тисяч доларів, страхових рахунків більше 250 тисяч доларів, а для рахунків понад мільйон доларів будуть передбачені більш жорсткі норми звітності.

У тому випадку, якщо Росія до липня 2014 роки не схвалить податковий договір з США, російським банкам доведеться або платити 30-відсотковий штраф з будь-яких платежів, проведених через юрисдикцію США, або порушувати російське законодавство про розкриття особистих даних.

FATCA почне діяти з кінця березня 2015 року.

Всі фінансові організації світу раз на рік будуть зобов'язані відправляти у службу доходів США (IRS) дані про своїх клієнтів зі Сполучених Штатів.

До 1 липня 2014 банки повинні приєднатися до FATCA . В іншому випадку США почнуть штрафувати фінорганізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: