Росспоживнагляд не знайшов зауважень на двох заводах Roshen

Середа, 23 жовтня 2013, 10:50

Під час перевірки двох заводів Roshen 22 жовтня у комісії Росспоживнагляду не виникло зауважень, і українська сторона сподівається на позитивний висновок щодо всіх заводів, які мають бути перевірені до 25 жовтня включно.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зауважень на сьогодні наразі немає", - сказав він.

"Ще вчора на чотирьох заводах тривали роботи. Сьогодні ще на двох заводах відбуватимуться роботи. Вважаю, за сьогодні, завтра, післязавтра роботу буде закінчено. Отже, ми сподіваємося і ми сповнені оптимізму щодо того, що висновок комісії буде позитивним для наших виробників, і продукція найближчим часом зможе піти на російський ринок", - додав міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, в липні Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві Онищенко домовився з міністром аграрної політики та продовольства Присяжнюком про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії.

Зокрема, заплановано інспекцію чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство готове допустити українську продукцію на ринок РФ, але з контролем кожної партії.

Росспоживнагляд 22 жовтня розпочав перевірку Київської кондитерської фабрики корпорації Roshen.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: