Залізниці втратили на пільговиках 136 мільйонів

Вівторок, 22 жовтня 2013, 15:20

"Укрзалізниця" в січні-вересні поточного року перевезла 7,7 млн ​​пасажирів пільгових категорій у дальньому сполученні на суму 192 млн гривень, однак їй компенсована лише третина від суми наданих послуг.

Про це повідомила прес-служба відомства, передає УНІАН.

Зокрема, за 9 місяців поточного року "Укрзалізниця" перевезла у дальньому сполученні 4,7 млн ​​студентів, 2,1 млн дітей від 6 до 14 років, 68,8 тисяч дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківської опіки.

Також 68,6 дітей-інвалідів, 605,9 тисяч дітей-інвалідів за станом здоров'я, 78,3 тисяч чоловік - учасників бойових дій, 2,8 тисяч - учасників Великої Вітчизняної війни та супроводжуючих осіб, 12 тисяч інвалідів війни.

Реклама:

Згідно з повідомленням, витрати залізниць України на перевезення студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів становили більше 103 млн гривень.

Ще в 42 млн гривень обійшлися перевезення дітей віком від 6 до 14 років, пільговий проїзд яких залізничники забезпечують за свій рахунок - у державному бюджеті покриття витрат не передбачено.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в січні-вересні поточного року недоотримала 136 млн гривень від місцевих бюджетів за перевезення пасажирів пільгових категорій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!