Оніщенко залишає посаду голови Росспоживнагляду

Вівторок, 22 жовтня 2013, 13:12

Глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко залишає посаду у зв'язку із закінченням терміну повноважень, новим керівником буде призначена його заступник Ганна Попова.

Про це повідомила віце-прем'єр РФ Ольга Голодець, передає "Прайм".

"У Геннадія Григоровича Оніщенко закінчився термін повноважень на посаді глави Росспоживнагляду, у зв'язку з чим він залишає цей пост. Новим главою відомства буде призначена заступник керівника Росспоживнагляду Анна Попова", - заявила Голодець журналістам у Пекіні, коментуючи повідомлення про можливу відставку Оніщенка.

Вона підкреслила, що Попова - "кваліфікований лікар і хороший спеціаліст".

Реклама:

У Росії 63-річний Онищенко запам'ятався своєю непримиренною боротьбою з шкідливими звичками населення та епідеміями різноманітних хвороб, включаючи свинячий і пташиний грип, а також гучними публічними заявами. Однією з таких заяв стала фраза Оніщенка, яка прозвучала в ефірі однієї з радіостанцій, про те, що сам він не хворів вже кілька десятків років.

В історію ж міжнародних відносин Онищенко увійде завдяки заборонам на імпорт до Росії різноманітних продуктів харчування, у тому числі вина, мінералки та молочної продукції, з ряду країн, зокрема із України.

На адресу чиновника нерідко сипалися докори в тому, що деякі обмеження Росспоживнагляду, яким він керував майже десять років, могли мати швидше зовнішньополітичні, ніж санітарні передумови.

Попова була призначена заступником керівника Росспоживнагляду 23 грудня 2011. Вона має вищу медичну освіту за фахом медико-профілактична справу. Доктор медичних наук , професор за спеціальністю "Гігієна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!