ЄС готовий виділити Україні 186 мільйонів євро до кінця року

Четвер, 17 жовтня 2013, 14:33

ЄC готовий виділити Україні 186 мільйони євро бюджетної підтримки до кінця 2013 року на реалізацію проектів у сферах поліпшення навколишнього середовища, скасування технічних бар'єрів в торгівлі та регіональний розвиток, виходячи з результатів роботи українського уряду в цих сферах.

Про це в ході брифінгу заявив керівник програм співробітництва представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаш, передає "УНІАН".

"186 мільйонів євро - це переважно бюджетна підтримка. Ми резервуємо ці кошти до кінця року, але вкладати їх можемо протягом тривалого часу", - сказав Разбаш.

При цьому, він звернув увагу, що ЄС готовий надати фінансування виходячи з результатів роботи українського уряду в таких сферах, як поліпшення навколишнього середовища, скасування технічних бар'єрів у торгівлі та регіональний розвиток.

Реклама:

"Ми хочемо брати участь у формуванні політики уряду в цих секторах. Ми готові сказати, які кроки потрібно зробити, і вказати індикатори, до яких потрібно прагнути. Крім того, ми вказуємо ризики, які потрібно мінімізувати. Якщо індикатори досягаються - ми виділяємо кошти. Це не зовсім традиційний спосіб виконання наших проектів", - додав Разбаш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!