WikiLeaks виставили на еBay

Четвер, 5 вересня 2013, 20:42

Сервер, на якому раніше розміщувався сайт WikiLeaks, виставлений шведським інтернет-провайдером Bahnhof на продаж через еBay.

Про це пише "Лента.ру" .

Як йдеться в описі товару, лот являє собою "пристрій, що змінив світ" .

Саме на цьому сервері розташовувався свого часу сайт WikiLeaks, відповідальний за публікацію сотень тисяч дипломатичних документів, які стосувалися військових операцій США в Іраку і Афганістані. Вся секретна інформація, як запевняє продавець, була повністю вилучена з сервера, а сам він знаходиться в справному стані і готовий до використання.

Реклама:

На момент написання статті максимальна ставка, запропонована одним з користувачів, становила 18,1 тис доларів. Аукціон триватиме до 12 вересня 2013 року.

Всі виручені від продажу сервера кошти будуть перераховані Bahnhof на рахунки некомерційних організацій ( "Репортери без кордонів" та інших). В якості можливих умов доставки вказаний лише варіант безкоштовного самовивозу пристрою, що знаходиться у Стокгольмі .

Сайт WikiLeaks спеціалізується на публікації секретних документів. Найвідоміша витік інформації, що трапився завдяки інтернет-порталу, стався влітку 2010 року. Тоді в пресу потрапили дані секретного дипломатичного листування силових структур і відомств США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!