Акції Microsoft втратили в ціні більше 5 % через Nokia

Середа, 4 вересня 2013, 12:03

На відкритті вчорашніх торгів на американській біржі NASDAQ акції Microsoft подешевшали більш ніж на 5 % на тлі новин про придбання компанією мобільного підрозділу фінської Nokia.

Про це пишуть "Вести економіка" .

Як повідомляється, ціна опустилася до позначки 32 долари за штуку.

Для Microsoft угода з Nokia стала другою за величиною за всю історію її існування. У 2011 році компанія Стіва Балмера заплатила 8,5 млрд доларів за месенджер Skype.

Реклама:

Акції Nokia ж на відкритті торгів у Хельсінки підскочили в ціні, показавши рекордне зростання за всю історію існування компанії. Відзначається, що по ходу сесії вони виросли більш ніж на 45 %.

Згідно з даними інформаційного агентства Reuters капіталізація фінського виробника мобільної електроніки перевищила 16 млрд доларів.

ІЯк повідомили в самій компанії, тепер фінський вендор має намір зосередитися на виробництві телекомунікаційного устаткування, систем навігації і картах.

Угода Microsoft і Nokia, про яку стало відомо у вівторок вранці, буде закрита в I кварталі наступного року, після чого близько 32 тис. співробітників фінської компанії перейдуть на роботу в Microsoft.

Як повідомлялося, сума операції складе 5,44 млрд євро, або 7,2 млрд доларів. За мобільний підрозділ Microsoft заплатить Nokia близько 5 млрд доларів, решта суми піде на викуп патентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: