Соцмережа LinkedIn проведе додаткову емісію на мільярд доларів

Середа, 4 вересня 2013, 09:07

Соціальна мережа LinkedIn проведе масштабну емісію акцій на загальну суму як мінімум 1 мільярд доларів.

Про це пишуть "Вести економіка" .

Як повідомляється, справи у компанії йдуть добре, і її власники вважають, що зараз саме час "надрукувати" побільше цінних паперів.

Тираж акцій може бути збільшений, а загальний прибуток доведений до 150 млн доларів, якщо того захочуть андеррайтери з JP Morgan. Емітуватися будуть папери класу "А".

Реклама:

За підсумками продажу акцій голова ради директорів і співзасновник компанії Рейд Хоффман збереже 60 % голосу. Отримані від емісії гроші LinkedIn витратить на розвиток бізнесу, зокрема за кордоном. Крім того, кеш дозволить домогтися більшої фінансової гнучкості.

Соцмережа для професіоналів вийшла на відкритий ринок у травні 2011 року. У перший же день торгів акції, які і так коштували 45 доларів, подорожчали вдвічі. У 2013 році капіталізація LinkedIn знову подвоїлася і добралася до 27 млрд доларів. Папери на цьому тижні стоять в районі 240 доларів.

Положення LinkedIn на біржі зміцнилося після виходу квартального звіту.

За підсумками II кварталу компанія оголосила про збільшення виручки на 59 % в порівнянні з минулим роком до 363,7 млн доларів, кількість користувачів зросла за цей же період на 36%.

Чистий прибуток в II кварталі становив 3,73 млн доларів, що на 33 % більше, ніж роком раніше.

Зараз у користувача базі LinkedIn зареєстровано 238 млн чоловік. За словами генерального директора Джеффа Вейнера, кількість користувачів продовжить збільшуватися. Він вважає, що його сайт може бути цікавий близько 600 млн людей в усьому світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!