ДАІ пропонує Попову ввести платний в'їзд до центру столиці вдень

Понеділок, 30 вересня 2013, 11:58

Державна автоінспекція пропонує голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову ввести платний в'їзд до центральної частини столиці вдень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві, передають "Українські новини".

"Столична ДАІ пропонує розпочати платний в'їзд у центральну частину міста у денний час доби", - йдеться в повідомленні.

У ДАІ відзначают , що для уникнення ситуацій, які спостерігалися в столиці минулої зими, ГУМВС у Києві звернулося до Попова з низкою пропозицій, які сприятимуть вирішенню проблеми руху на автошляхах Києва, розвантажать центральні вулиці міста і зроблять пересування по столиці комфортним і приємним.

Реклама:

У міліції відзначають, що як показує практика, одним з проблемних питань виникнення заторів на вулицях в центральній частині столиці є облаштування зон платного паркування на проїзній частині, із заняттям однієї смуги руху.

Відповідно, це призводить до звуження проїзної частини, виникнення аварійних ситуацій серед учасників дорожнього руху, ускладнення (а часто і неможливість) пересування громадського транспорту по місту, неможливості комунальними службами міста прибирати сніг і обробляти протиожеледними матеріалами вуличну мережу.

Тому всі скарги, які звучать на адресу організаторів дорожнього руху київськими вулицями, справедливі.

"Враховуючи позитивний досвід європейських країн, Державтоінспекція запропонувала облаштовувати парковки на газонах, на яких передбачається встановлення міцних газонних решіток, які надійно захистять газони від коліс транспортних засобів. Можна створювати парковки за рахунок тротуарів у місцях, де це не буде заважати руху пішоходів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, столична ДАІ пропонує створити перехоплюючі паркінги на кінцевих станціях метрополітену.

"Важливо також вирішити питання про відновлення евакуації транспортних засобів, водії яких порушують Правила дорожнього руху в частині зупинки і стоянки", - вважають у міліції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: