Китайські ревізори перевірять українські тваринницькі ферми

П'ятниця, 27 вересня 2013, 19:23

До України прибудуть китайські фахівці, щоб перевірити тваринницьку продукцію.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк за підсумками поїздки до Китаю, повідомляє прес-служба аграрного відомства.

Присяжнюк зауважив, що значних результатів було досягнуто під час засідання Підкомісії з питань сільського господарства китайсько-української міжурядової комісії зі співробітництва. Так, китайська та українська сторони дійшли згоди щодо розширення торгівлі.

"На засіданні відбулося парафування фітосанітарних протоколів на експорт сої та ячменю на ринок КНР. Також досягнуто домовленості про початок погодження документації на експорт пшениці та ріпаку в 2014 році. У перспективі цей список може бути розширено за рахунок шроту", - повідомив очільник відомства.

Реклама:

Також Присяжнюк повідомив, що невдовзі до України прибудуть китайські фахівці для здійснення ветеринарного контролю та перевірки підприємств, що виробляють тваринницьку продукцію.

Після підготовки та погодження обома сторонами необхідних документів буде розпочато експорт цієї продукції на ринок КНР.

Міністр також зазначив, що Україна зацікавлена в залученні китайських інвестицій, які дадуть змогу модернізувати виробничі потужності аграрного сектору та розбудувати логістичну інфраструктуру.

"Сьогодні Китай відкриває українській економіці нові можливості. Інвестиційний потенціал Китаю на сьогодні є найбільшим у світі. Тому Україна зацікавлена в реалізації спільних масштабних проектів у аграрному секторі", - підсумував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!