Apple нагородили за "зелені " технології

П'ятниця, 27 вересня 2013, 11:14

Apple отримала нагороду Green Power Leadership від Федерального агентства США з охорони навколишнього середовища за лідерство в галузі використання відновлюваної енергії для роботи компанії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні агентства, пишуть "Вести Економіка".

Як наголошується, "Apple розробляє власні проекти для підтримки роботи компанії за допомогою відновлюваної енергії, при цьому забезпечуючи енергією місцеві електромережі, що було б просто неможливо здійснити без участі Apple".

Навесні цього року Apple оголосила про те, що офіси компанії по всьому світу тепер використовують 75 % енергії, отриманої з поновлюваних джерел, - цифра зросла більш ніж у 2 рази всього за один рік.

Реклама:

Крім того, тепер 100 % всієї енергії, яка використовується обчислювальним центром Apple в місті Мейден (штат Північна Кароліна, США ), надходить з поновлюваних джерел, що стало можливим після будівництва найбільшого масиву сонячних панелей і самого потужного незалежного комплексу паливних елементів у США.

Керівництво компанії ставило за мету виробляти більше 60 % екологічно чистої енергії, необхідної для запуску роботи об'єкта, і вже сьогодні ці показники були досягнуті.

Використання цих джерел енергії в якості альтернативи традиційним видам палива з природних копалин еквівалентно скороченню числа автомобілів, що виїжджають на дороги щороку, на 24 тис.

Нещодавно також стало відомо, що інший об'єкт, що будується Apple, на цей раз в штаті Невада, буде приведений в дію завдяки найбільшому в світі інноваційному масиву сонячних батарей.

В окрузі Уошо штату Невада Apple планує побудувати ферму з сонячних панелей, яка зможе генерувати до 20 мегават електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!