У Запоріжжі будуть випускати чотири моделі KІA

Четвер, 26 вересня 2013, 16:50

Kia Motors Corporation до кінця року підпише угоду з "Укравто" про ліцензійне виробництво в Україні моделей Cee`d, Sportage, Sorento і Cerato.

Про це заявив 25 вересня регіональний керівник підрозділу Kia в східній Европі Байн Гюн Бек, пише "Комерсант-Україна".

Зараз сторони узгоджують обсяги і дату початку виробництва. Передбачається, що комплектуючі для Cee`d і Sportage будуть поставлятися із заводу Kia в Словаччині, а Sorento і Cerato - з Кореї.

Як стало відомо, інтерес іноземних компаній до такої форми партнерства з вітчизняними підприємствами з'явився після введення в Україні спеціальних мит і утилізаційного збору при ввезенні в країну імпортних автомобілів.

Реклама:

Втім, поки українські компанії змогли залучити в якості партнерів тільки китайських виробників. Нагадаємо, група АІС відновила виробництво на Кременчуцькому автоскладальному заводі автомобілів Geely, а корпорація "Богдан" почала випускати в Черкасах моделі JAC і Great Wall.

Перенесення виробництва Kia може позитивно вплинути на продажі компанії, вважає керівник відділу продажів легкових автомобілів Volkswagen компанії "Порше Україна" Сергій Носенко.

Проте, на думку Носенко, ціна автомобілів істотно не зміниться, так як при підписанні договору про асоціацію з Євросоюзом можлива відміна спец мита.

 "Все залежить від цінової політики компанії. Хоча практика показує, що при перенесенні виробництва ціна формується ринком, і, як правило, вона залишається на колишньому рівні", - заявив він.

Як повідомлялося, крім Kia, в "Укравто" розраховують підписати договір про виробництво деяких автомобілів з ​​General Motors і Chery Automobile.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!