Білорусь може деномінувати нацвалюту

Середа, 18 вересня 2013, 14:32

Нацбанк Білорусії схиляється до думки про необхідність деномінації білоруської національної валюти.

Про це заявила голова Нацбанку Надія Єрмакова пишуть "Вести економіка" .

Як повідомляється, найбільшою банкнотою в Білорусії є банкнота номіналом 200 тисяч білоруських рублів (майже 22 долари).

"Поки не можу сказати, очікується чи ні, але вже приходимо до того, що деномінацію треба робити. Треба ще визначити, коли вона буде. Раніше думали, що інфляція буде знижуватися і наступного року настане період, коли могли б підійти до деномінації, але, на жаль, інші фактори на валютному ринку нас поки стримують. Тому я не можу обіцяти обов'язкову деномінацію в 2014 році. Будемо шукати варіанти. Фахівці визначають, коли настане відповідний період, щоб це не вплинуло суттєво на питання девальвації і більше на інфляцію", - зазначила Єрмакова.

Реклама:

Що стосується девальвації білоруського рубля, то "поступова девальвація у нас йде".

"Поступова і плавна девальвація спостерігається у всіх країнах. Той же долар постійно девальвується, він не стоїть на місці. Це ж стосується і євро, і будь-якої іншої валюти. Тому сказати однозначно, що ми підемо у зворотний бік, що у нас буде ревальвація, я не можу", - підкреслила Єрмакова.

На її думку, влада не повинна допустити разової девальвації, що пагубно позначиться на економіці. Разова девальвація не дала того результату, який влада хотіла отримати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!