Україна отримала 450 мільйонів гривень від імпорту фруктів - Міндоходів

Вівторок, 17 вересня 2013, 19:25

У травні-серпні 2013 року до України було імпортовано 180 тис тонн фруктів, завдяки чому бюджет отримав 452,7 млн гривень митних платежів.

Про це повідомляє прес-служба Міндоходів.

За даними Міндоходів до України у травні-серпні 2013 року імпортовано 180 тисяч тонн фруктів. 30% з них (або 66 тис тонн) становили банани. Лідером серед країн - імпортерів стала Домініканська республіка. З неї до України було імпортовано близько 43% бананів. До бюджету надійшло  136,3 млн гривень митних платежів.

"Наступним лідером "фруктового сезону" стали кісткові фрукти. До цієї товарної групи входять: абрикоси, вишня, черешня, персики, інше. Загалом їх було імпортовано в Україну майже 37,2 тисяч тонн. Сплачено 84,1 млн гривень митних платежів", - зазначається в повідомленні.

Реклама:

Країнами - імпортерами тут головним чином виступали Іспанія та Греція.

Замикають трійку лідерів імпортованих фруктів - цитрусові. За даними Міндоходів, протягом травня-серпня 2013 року в Україну їх імпортовано понад 30 тисяч тонн. До бюджету надійшло майже 58 млн. гривень митних платежів. Найбільшими країнами-імпортерами стали Єгипет та Туреччина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!