Міжнародні аудитори перевірять Португалію

Понеділок, 16 вересня 2013, 12:27

Представники Міжнародного валютного фонду, Європейської комісії та Європейського центрального банку перейшли до останнього етапу аудиту економічної ситуації в Португалії.

Про це пишуть "Вести економіка" .

Як повідомляється, пакет реформ був обіцяний лідерами Португалії в обмін на антикризову допомогу, надану в травні 2011 року. Візит так званої "трійки" повинен визначити, чи отримає країна наступний транш з фондів термінової допомоги. Як очікується, Португалія відповідає критеріям.

Візит був спочатку запланований на липень цього року, але був відкладений через політичну кризу.

Реклама:

Є побоювання, що економіка Португалії залишається нестабільною, і витрати по позиках знову збільшилися в останні місяці.

Прибутковість 10 -річних державних облігацій Португалії перевищила 7% -й бар'єр на початку цього літа, той рівень, на якому інші європейські країни прагнуть отримати пакет фінансової допомоги.

Тим не менш, у той час як безробіття в Португалії є однією з найвищих в єврозоні, особливо серед молоді, країна повідомила про зростання економіки на 1,1 % в II кварталі 2013 року, після того як різко зріс експорт країни.

Португалія отримала від міжнародних кредиторів 78 млрд євро в травні 2011 року і у відповідь почала реалізовувати програму жорсткої економії. Португальський уряд заявляє, що завершить антикризову програму вже в червні 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: