Аграрний сектор за півроку залучив 152 мільйони доларів

П'ятниця, 13 вересня 2013, 17:12

Український агропромисловий комплекс в першій половині 2013 року залучив 152,2 млн. дол. іноземних інвестицій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства.

Згідно з повідомленням інвестиції в харчову промисловість за вказаний період становили майже 76 млн. дол.

За словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, у разі підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС інвестиції в ці галузі значно зростуть.

Реклама:

"Аграрний сектор економіки держави залишається дуже привабливим. Крім традиційного зернового напрямку, зростає популярність садівництва і виробництва фруктів. Крім того, ми зробили ряд правильних кроків і стимулювали інвестування у виробництво яловичини і свинини", - підкреслив міністр.

"Варто зазначити, що не тільки великі агрохолдинги залучають інвесторів. Провідні світові фінансові інститути декларують свою готовність фінансувати українських фермерів, одноосібників та дрібнотоварних виробників. Це свідчить про те, що фінустанови світового рівня відчувають довіру до наших сільгоспвиробників" , - зазначив Присяжнюк.

Він нагадав, що ЄБРР щорічно інвестує в сільське господарство України близько 200 млн. євро.

Глава аграрного відомства також додав, що сьогодні основними іноземними інвесторами у вітчизняне сільське господарство є Данія, Німеччина, Великобританія, Франція, Польща, США, Нідерланди, Швеція, Словаччина та Росія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: