"Чорноморнафтогаз" накупив устаткування на 3 мільйони

Четвер, 12 вересня 2013, 12:00

"ДАТ "Чорноморнафтогаз"у серпні за результатами тендерів уклало дві угоди з ТОВ "ТБ "Лінія плюс" на придбання устаткування на 3,04 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, придбано сталеві кутики, швелери, колючу стрічку. При цьому тендерна ціна на колючу стрічку "Егоза" становила 906 гривень за бухту, тоді як ринкові ціни на неї менші у два рази.

Вартість цієї угоди становила 0,64 млн гривень. А тендерна ціна на швелери і кутики склала 17-23 тис гривень за тонну, хоча вони коштують майже втричі дешевше. Вартість цієї угоди становила 2,4 млн гривень.

Реклама:

"На ці тендери також подавали заявки донецькі фірми "Євроінвестстрой" та "Інтех компані".

Вони пропонували продукцію на 5-26% дешевше. Однак ці заявки було відхилено, оскільки вони надали довідки про заборгованість по обов’язковим платежам, видані цим фірмам податківцями для участі у тендерах іншої державної структури", - йдеться у повідомленні.

Відтак єдиним допущеним до участі конкурентом "Лінії плюс" у обох тендерах було ТОВ "Сучасні будівельні системи 2012". Обидві компанії зі статутними капіталами 1,5 тис гривень зареєстровані у Харкові у 2012 році. Їхніми першими засновниками стали Ольга та Євген Беседіни. Згодом "Сучасні будівельні системи 2012" були перереєстровані на харків’янина Петра Ковиліна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!