Обсяг переказів в Україну в 6 разів перевищив обсяг переказів з країни

Середа, 11 вересня 2013, 16:49

Учасники внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем в першому півріччі 2013 здійснили перекази в Україну на 2,203 млрд. дол.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дані Національного банку.

Як зазначає регулятор, обсяг переказів за межі країни за цей період становив 384 млн. дол. - у 5,7 разу менше обсяг переказів в Україну.

Згідно з повідомленням, в межах України за підсумками першого півріччя учасники платіжних систем здійснили перекази на 7,915 млрд. грн. і 4,5 млн. дол. в еквіваленті.

Реклама:

За інформацією Нацбанку, на 1 липня на території України здійснювали діяльність з переказу коштів дев'ять внутрішньодержавних і міжнародних систем переказу коштів, створених резидентами України, з яких п'ять систем впроваджені банками і чотири - небанківськими установами.

Також на території України функціонували 22 міжнародні системи переказу коштів, створені нерезидентами. Учасниками платіжних систем є понад 150 банків України, "Українська фінансова група" та "Укрпошта ".

Раніше повідомлялося , що в першому кварталі 2013 року в Україну надійшло 1,001 млрд. дол., а за межі України було переведено 183 млн. дол. (в еквіваленті).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: