Співзасновники YouTube запустили мобільний відеосервіс

Четвер, 8 серпня 2013, 19:11

Два співзасновника популярного відеохостингу YouTube запустили нову мобільну відеоплатформу MixBit, яка вже доступна в Apple App Store і покликана скласти конкуренцію сервісу Vine від Twitter.

Безкоштовний додаток MixBit дозволяє записувати, редагувати і публікувати ролики тривалістю від секунди до 68 хвилин з мобільного пристрою, передає Digit.ru.

MixBit зберігає відео у форматі коротких кліпів кожен довжиною до 16 секунд. Підсумковий ролик може включати від одного до 256 таких кліпів, які зберігаються незалежно, проте програються як єдине відео.

Користувач може створювати відео з вже наявних у нього кліпів або кліпів інших користувачів, міняти місцями, видаляти або додавати кліпи в підсумкове відео.

Реклама:

Отриманим роликом можна поділитися з іншими користувачами MixBit, а також з друзями по соцмережам Twitter, Facebook, Google Plus або зберегти його.

Як відомо, творці стартапу Чад Харлі і Стів Чен заснували YouTube разом з Джаведом Карімом в лютому 2005 року.

Карім покинув компанію до злиття з Google, Чен залишив пост головного інженера сайту восени 2008 року, а Харлі пішов з посади виконавчого директора YouTube в жовтні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: