Дональд Трамп став фігурантом справи про шахрайство

Неділя, 25 серпня 2013, 13:47

Нью-йоркська прокуратура подала цивільний позов до мільярдера Дональду Трампу, звинувативши його в шахрайстві.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на Associated Press.

Сума компенсацій за позовною вимогу прокурора - 40 млн. доларів.

Справа стосується "Університету Трампа". Головний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман заявив, що організація вела незаконну освітню діяльність з 2005 по 2011 роки, а також вводила в оману студентів.

Реклама:

У позовній заяві йдеться, що "Університет Трампа" обдурив 5000 жителів США, "які витратили десятки тисяч доларів на заняття, які вони ніколи не могли собі дозволити і які не відбулися".

У рекламі університету йдеться, що Дональд Трамп особисто підбирав викладачів, які мали розповісти учням про методи інвестування в нерухомість. Але насправді Трамп ніколи не брав участі в підборі лекторів або ж написанні навчальної програми, стверджує прокурор.

"Ніхто, яким би багатим або знаменитим він не був, не має права на такі афери ... Хто їх робить, має бути притягнутий до відповідальності", - цитує The New York Times позовну заяву Шнейдермана.

Ще в 2011 році десятки американців поскаржилися владі Нью-Йорка, Техасу, Флориди і Іллінойсу на цей навчальний заклад, випливає з позову. Спочатку "Університет Трампа" залучав студентів безкоштовним 90-хвилинним семінаром про інвестиції в нерухомість.

Після цього організатори пропонували американцям ефективний триденний курс вартістю 1450 доларів. Крім того, навчальний заклад пропонував спеціальну програму за 35000 доларів, яка прикріплювала до студента персонального тренера, який повинен був консультувати учня до укладення першої угоди.

Крім того, студентам обіцяли особисту зустріч з Трампом, але замість цього їх очікував знімок з фотографією Трампа в повний зріст.

Адвокат бізнесмена Майкл Коен відкидає всі звинувачення, заявляючи, що 98% студентів "дуже задоволені" навчанням. Інший захисник Трампа - Джордж Соріал пов'язує позовну заяву з відмовою його підзахисного продовжити фінансування кампанії прокурора Шнайдермана. "Це все одно що вимагання", - сказав Соріано.

Ендрю Фріман, офіційний представник генпрокурора, заявив, що хоча Шнайдерман приймав пожертвування від бізнесмена в минулому, "сам факт розпочатого розслідування говорить про те, що прокурор не втратив свого обличчя".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!