Концерн Glencore списав 7,7 мільярда за активами Xstrata

Вівторок, 20 серпня 2013, 19:08

Glencore Xstrata, одна з найбільших корпорацій в сировинному секторі, списала 7,7 мільярда доларів за активами гірничодобувної компанії Xstrata.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, у травні цього року Glencore, один з найбільших сировинних трейдерів, провів поглинання компанії Xstrata, одного з флагманів гірничодобувної галузі. Сума операції становила 29 млрд доларів.

Три місяці по тому, об'єднана компанія була змушена визнати істотні втрати у вартості гірничодобувного бізнесу.

Реклама:

Згідно своєї першої звітності з моменту злиття у травні 2013 року, Glencore Xstrata втратила 7,7 млрд доларів по ряду активів Xstrata.

У супроводжуючій заяві, зокрема, було зазначено, що списання активів Xstrata "відображають загальний негативний стан в гірничодобувному секторі, який зберігався в першій половині 2013 р, а також підвищені ризики, пов'язані з новими проектами та кількома великими проектами з розширення видобувних потужностей Xstrata" .

Крім списань у Xstrata, в Glencore також списали 452 млн доларів по нікелевим активам в Австралії, а також 324 млн доларів за своїм пакетом акцій у Русалі - через зміни параметрів звітності.

Загальний обсяг списань активів Glencore Xstrata в першій половині 2013 р становив 8,47 млрд доларів.

Варто відзначити, що гірничорудний сектор продовжують переслідувати досить серйозні проблеми.

Як відомо, найбільший сировинний трейдер світу Glencore Int має намір продати частину цинкових активів, щоб прискорити отримання схвалення антимонопольних органів Євросоюзу на угоду з Xstrata.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: