Roshen оцінив збитки від Росії у мільярд гривень

Вівторок, 20 серпня 2013, 13:48

Сумарні втрати кондитерської корпорації Roshen, підприємств-суміжників і бюджетів усіх рівнів від введеної Росією заборони на постачання до цієї країни продукції корпорації можуть сягнути до кінця року понад 1 млрд грн (близько $123 млн за поточним курсом), повідомив директор з розвитку Roshen Євген Вовчановський.

"До кінця року втрати України можуть перевищити 1 млрд грн. Це сукупні втрати: несплачені податки, нарахування зарплати, соціальні внески. Треба враховувати, що втрат зазнають і суміжні підприємства, які є нашими постачальниками", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас Є.Вовчановський не зміг оцінити збитки безпосередньо Roshen, оскільки традиційно піковий період продажу припадає на осінньо-зимовий період.

Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання до РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з її невідповідністю вимогам до якості. Йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини - бензопірену. Корпорація спростувала ці звинувачення.

Реклама:

Російське відомство 6 серпня повідомило, що "головною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці).

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen також здійснили відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану та Молдови: порушень не виявлено.

Корпорація Roshen, один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, має Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonettі Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис. тонн на рік.

Згідно з даними видання "ИнвестГазета", у 2012 році корпорація Roshen збільшила чистий дохід на 5,7% - до 8,12 млрд грн, тоді як її чистий прибуток зріс удев’ятеро - до 1,359 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!