Азаров дозволив повторно виставити на продаж держшахти зі знижкою

П'ятниця, 16 серпня 2013, 20:01

Кабмін дозволив повторне виставлення на приватизаційний конкурс держпакетів акцій вугледобувних підприємств з 50% знижкою у разі первинної відсутності покупця.

Відповідне рішення закріплене в урядовій постанові від 7 серпня, передає "УНІАН".

Згідно з документом, у разі, якщо аукціон не відбувся у зв'язку з відсутністю покупців, державний орган приватизації оголошує аукціон вдруге зі зниженням початкової ціни об'єкта приватизації на 30%. Якщо ж аукціон повторно не відбувся у зв'язку з відсутністю покупців, державний орган приватизації оголошує аукціон втретє із зниженням початкової ціни об'єкта приватизації на 50%.

Також в документі зазначається, що в крайньому випадку, якщо виставлений актив з 50% знижкою не знайшов покупця, то об'єкт приватизації передається для продажу на інвестиційному конкурсі.

Реклама:

Нагадаємо, у вересні 2012 року Кабінет міністрів своєю постановою затвердив перелік вугледобувних підприємств, що підлягають приватизації в 2012-2014 рр.., куди увійшло 66 державних шахт, розташованих в Донецькій, Луганській, Львівській та Волинській областях.

Державні вугільні шахти за січень-липень 2013 збільшили збитки від випуску товарної продукції в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року на 35% - до 8,431 млрд гривень із 6,251 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: