На податковий режим в Європі чекають зміни

П'ятниця, 16 серпня 2013, 14:45

Податковий режим, який був основою ринку єврооблігацій з моменту його створення 50 років тому, може зазнати фундаментального перевлаштування.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на Bloomberg.

Згідно з повідомленням, цього року обсяг продажів єврооблігацій досяг 4 трлн доларів, що можна порівняти з рекордною сумою в 4,5 трлн доларів, зафіксованої в 2009 році.

Згідно з даними Bloomberg, кредитування корпоративного сектора в Європі скоротилася в першому півріччі на 8,7% до 379 млрд доларів у порівнянні з кінцем 2012 році, і на 37% щодо рекордних 598 млрд доларів, відмічених в першій половині 2011 році.

Реклама:

Ринок єврооблігацій може зіткнутися з найбільшою проблемою, після того як законодавці встановлять нові правила, спрямовані на захист платників податків після наймасштабнішого з часів Великої депресії фінансової кризи, яка змусила уряди допомогти кредиторам.

У той же час, кількість доларових облігацій, власниками яких є міжнародні інвестори, виросла в поточному році на 7,4% до 4500 млрд доларів, а пропонований податок на фінансові операції може скоротити попит.

Банки можуть ще більше скоротити обсяг торгівлі, так як Європейський союз планує обкласти податком у розмірі 0,1% угоди з облігаціями, що означає виплату 10 тис доларів від операції вартістю в 10 млн доларів. Зі угод за деривативами також буде стягуватися податок у розмірі 0,01%.

Збір податків може початися вже в наступному році. Якщо 11 країн, які погодилися взяти участь, домовляться за структурою нововведень і введуть податки на угоди компаній і фінансових інститутів, розташовані на своїх територіях.

За оцінками європейської комісії, пропонований податок може зібрати цілих 35 мільярдів євро на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!