Євросоюз схвалив виділення 7 мільярдів євро Peugeot

Четвер, 1 серпня 2013, 08:56

Євросоюз схвалив виділення фінансової допомоги обсягом у 7 мільярдів євро французькій автомобільній компанії PSA Peugeot Citroen.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, кошти будуть виділені французькою владою. Проте натомість за подібну поступку автоконцерн погодився знизити рівень заборгованості, а також утриматися від нових придбань.

Фінансова допомога буде виділена в рамках кредиту, ставка якого буде рости слідом за поліпшенням ситуації в концерні.

Реклама:

Допомога була схвалена французьким урядом ще в кінці 2012 року, проте була потрібна згода і влади Євросоюзу. Дані кошти дозволять надавати покупцям більш дешеві кредити, що повинно підтримати попит на її продукцію.

Високе безробіття в єврозоні призвело до того, що виробники, наприклад Peugeot і Renault, очікують падіння ринку на 5% в 2013 році.

Продажі в Західній Європі скоротилися на 6,2% до 1,11 млн автомобілів в червні і на 6,6% до 6,06 млн автомобілів за підсумками першої половини року.

У червні скоротилися чотири з п'яти найбільших ринків Європи, включаючи ринок Німеччини, де падіння становило 4,7%, і ринок Франції, який скоротився на 8,4%. У Великобританії продажі зросли на 13%.

Продажі Peugeot скоротилися на 11%, продажі General Motors впали на 9,9%, при цьому продажі автомобілів Chevrolet звалилися на 23%, а по Opel і Vauxhall показник впав на 7,2%.

Найбільший автовиробник Європи Volkswagen зіткнувся з скороченням продажів в Європі на 4,4% минулого місяця. Найсильніше зниження було по підрозділу Audi, де продажі скоротилися на 8,9%. У BMW показник впав на 7,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: