Глава Google придбає будинок у Лондоні за 45 мільйонів доларів

Вівторок, 9 липня 2013, 17:10

Голова правління Google Ерік Шмідт планує придбати власний маєток поблизу Лондона, заплативши за будинок і ділянку близько 30 млн фунтів (44,72 млн доларів).

Про це передає CyberSecurity з посиланням на британську The Financial Times.

Ця сума більша суми, яку Google заплатила у Великобританії у вигляді податків за останні кілька років.

Видання відзначає, що глава Google почав шукати будинок близько двох місяців тому, незабаром після того, як британська влада розкритикували Google за те, що інтернет-компанія надто активно застосовує тактику податкових оптимізацій.

Реклама:

З 2006 по 2011 роки Google отримала виручку у розмірі 12 млрд доларів, але заплатила податків з цієї суми лише близько 10,6 млн фунтів, оскільки всю виручку перекладала в офшори.

Преса відзначає, що зараз британський сегмент елітного житла з початку кризи б'є цінові рекорди через прихід багатих іноземних інвесторів, у тому числі з Росії та Азії.

Офіційний Лондон робив ряд заходів для стримування зростання цін, але поки не дуже успішно. Тільки за 2012 рік ціни зросли на 7%.

Відомо, що підбором будинку для Еріка Шмідта займається близький друг Принца Вільяма, а сам будинок повинен бути розташований поблизу Челсі або Холланд-Парк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: