Kuwait Energy продає бізнес в Україні

Вівторок, 9 липня 2013, 10:25

Компанія Kuwait Energy, яка володіє ліцензіями на розробку чотирьох українських нафтогазових родовищ і видобуває нафту і газ на трьох з них, продає свій бізнес в Україні і Росії.

Про це повідомив Валерій Кулицький, керуючий директор інвестиційної компанії BIC Securities, яка шукає покупців на російські та українські активи кувейтців, пише Forbes.

Як пише видання, в українському представництві Kuwait Energy не стали коментувати можливий відхід компанії з країни.

Секретар компанії повідомила, що керівництво київського офісу зможе відповісти на питання Forbes протягом декількох днів. За інформацією агентства Mergermarket, Kuwait Energy готова розлучитися зі своїми частками в шести родовищах: чотирьох в Україні і двох у Росії.

Реклама:

Засновники і власники Kuwait Energy - її СЕО Сара Акбар і кувейтський підприємець Мансур Абухамсін, повідомляється на сайті компанії.

Kuwait Energy видобуває нафту і газ в Росії, Іраку, Омані, Єгипті, Ємені, Пакистані та Латвії. Доходи компанії в 2012 році зросли на 26%, до 225,2 млн доларів.

В Україні кувейтська компанія торік заробила всього 8 млн доларів, скоротивши виручку на 35% через зниження видобутку майже в три рази.

У першому кварталі 2013 року середньодобовий видобуток Kuwait Energy в Україні зріс вдвічі - до 638 ​​барелів в нафтовому еквіваленті (близько 110 тис кубометрів у перерахунку на видобуток газу), пише видання.

Як повідомляється, в Україні Kuwait Energy розробляє чотири родовища в Полтавській і Сумській областях - Білоусівсько-Чорнухинське, Північно-Яблунівське і, спільно з державною "Укргазвидобуванням", - Більське і Кулічихинське.

Компанії належить по 25% виручки в Більському і Кулічинському родовищах, в інших - по 100%, говориться у фінансовому звіті за минулий рік. Видобуток на Північно-Яблоновському родовищі компанія поки не веде.

У BIC Securities не розкривають, скільки кувейтці хочуть отримати за свої родовища.

За даними фінансового звіту компанії, балансова вартість українських активів Kuwait Energy на 31 грудня минулого року - 180 млн доларів або 18% від сукупних активів.

Kuwait Energy прийшла в Україну в 2007 році, купивши у британської Cardinal Resources ліцензії на п'ять родовищ - Дубровську газову площу і чотири діючих родовища компанії. Ліцензія на розробку Дубровської площі закінчилася в 2011 році, компанія її не продовжила.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!