Інвестори втратили на держоблігаціях США 300 мільярдів доларів

Понеділок, 8 липня 2013, 18:48

Інвестори, які вклали свої кошти в американські державні облігації, втратили близько 317 мільярдів доларів через зниження котирувань цих паперів протягом двох останніх місяців.

Про це передає "Лєнта.ру" з посиланням на Bloomberg.

Незважаючи на це, найбільші закордонні банки, такі як Mizuho, ​​Deutsche Bank і HSBC, не поспішають позбавлятися від цінних паперів США.

У травні-червні 2013 року котирування американських 10-річних облігацій впали в цілому на 3,2%.

Реклама:

Причиною обвалу послужили сигнали від ФРС щодо того, що її закупівлі боргових зобов'язань найближчим часом можуть скоротитися.

У результаті частина інвесторів почала виводити кошти з держоблігацій, хоча ставки по них почали зростати. У минулому місяці чисті втрати ринку становили 79,8 мільярда доларів.

Після 2008 року іноземні інвестори почали масово скуповувати американські цінні папери, вбачаючи в них захист від загального обвалу ринків. Обсяг зобов'язань на руках іноземців збільшився за цей період удвічі до 5,6 трильйона доларів.

Весь цей час ставки по облігаціях перебували на рекордно низьких рівнях, відстаючи від показників інфляції в США. Тим не менш, вкладення коштів у державні бонди дозволяло інвесторам грати на підвищенні їх котирувань.

Іноземні країни також збільшили свої інвестиції в державні облігації США. Лідерами за цим показником є ​​Китай і Японія, що тримають в цих активах 1,3 і 1,1 трильйона доларів відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: