Fiat збільшить частку в Chrysler майже до 68,5%

Понеділок, 8 липня 2013, 13:39

Італійський автовиробник Fiat SpA домовився з пенсійним трастом VEBA про купівлю ще 3,3% акцій Chrysler за 254,7 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні Fiat, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, опціон на купівлю третього траншу акцій Chrysler (близько 3,3%) дозволить італійському концерну збільшити частку в американському автовиробнику до 68,49%. Fiat отримав контроль над Chrysler в 2009 році і на початок червня володів 58,5% акцій цієї компанії.

Довірчий фонд VEBA був створений Об'єднаною профспілкою працівників автомобільної галузі США (UAW) для фінансування медичних витрат пенсіонерів профспілки.

Реклама:

Згідно з умовами операцією 2009 роки Fiat може реалізувати опціон на купівлю чергового траншу акцій Chrysler кожні півроку до 30 червня 2016 року. У разі реалізації всіх опціонів Fiat отримає від VEBA 16,6% акцій Chrysler, що доведе його частку в американському концерні до 75,1%. Всього VEBA належить 41,5% акцій Chrysler.

У Fiat і VEBA виникла суперечка щодо вартості двох попередніх траншів, який був переданий на розгляд до суду штату Делавер. Суд поки не ухвалив рішення, а результат розгляду має визначити параметри ціноутворення для подальших опціонів. Fiat пропонував 139,7 млн за перший транш і 198 млн доларів за другий, при цьому обсяг обох траншів був однаковим - 3,3%.

Акції Fiat подорожчали на торгах у Мілані на 2,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: