Україні потрібні інвестиції з країн СНД - Прасолов

Субота, 6 липня 2013, 12:56

Економіка України, зокрема технічне переозброєння промисловості, потребує масштабних інвестицій, в тому числі з країн СНД.

Про це під час виступу на IV Міжнародному інвестиційному форумі "Ялтинські ділові зустрічі" заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає Укрінформ.

"Плани українського уряду з технологічного переозброєння нашої економіки, потребують масштабних капіталовкладень у найближчій перспективі. І велика роль у цьому відводиться для іноземного капіталу, в тому числі й з країн СНД", - зазначив Прасолов.

"Це ті високотехнологічні проекти, які в принципі, повинні підтягнути нашу економіку на новий світовий рівень, разом з нашими традиційними галузями, які займають великий обсяг виробництва і робочих місць у нашій країні", - зазначив Прасолов.

Реклама:

Міністр вважає, що в цьому може допомогти зона вільної торгівлі СНД.

"Ефективно функціонуюча в рамках СНД зона вільної торгівлі на сьогоднішній день є оптимальною моделлю взаємодії держав-учасниць СНД і повинна стати відправною точкою для формування торгово-економічних відносин між нашими країнами на якісно новому рівні та сучасних правових основах", - зазначив Прасолов.  

Він також підкреслив, що співпраця в рамках СНД є одним з головних пріоритетів зовнішньоекономічної діяльності України.

"Співпраця в рамках СНД розглядається урядом України одним з головних пріоритетів зовнішньоекономічної діяльності, для втілення в життя якого ми докладатимемо максимум зусиль", - зазначив міністр.

За його словами, країни СНД сьогодні залишаються одними з головних торговельних партнерів України, їх частка у загальному обсязі товарообігу загалом за минулий рік становить 39%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: