Google заплатила за Waze 966 мільйонів доларів

Понеділок, 29 липня 2013, 09:01

Минулого тижня стало відомо про те, що купівля картографічного сервісу Waze обійшлася пошуковому гігантові Google в 966 мільйонів доларів.

Про це йдеться в офіційних документах, пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, про операцію було оголошено на початку літа цього року. Варто відзначити, що раніше аналітики оцінювали вартість покупки Waze більш ніж в 1 млрд доларів.

Нагадаємо, що Waze займається розробкою рішень для навігації і звітів про дорожній рух.

Реклама:

Картографічні сервіси Waze входять до п'ятірки найбільш використовуваних додатків для смартфонів і мають вирішальне значення для залучення й утримання користувачів мобільних пристроїв.

Waze була заснована в 2009 році. Рік тому компанія отримала інвестування у розмірі 30 млн доларів від фондів Horizons Ventures, Kleiner Perkins Caufield&Byers і iFund. Пізніше вона привернула ще 67 млн ​​доларів від Magma Venture Partners, Vertex Venture Capital, Qualcomm Ventures, BlueRun Ventures і Microsoft Corporation.

У навігаційної системи Waze, побудованої на принципі краудсорсинга, коли інформація збирається у великої кількості користувачів і стає доступною для всіх, багато переваг.

Однією з найбільш цікавих для Google особливостей Waze стала звична росіянам по "Yandex. Картами" можливість у будь-який момент повідомляти про аварії, поліцейські "засідки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!