МВФ закликає ЄС до активних дій

Четвер, 25 липня 2013, 20:43

Перш ніж почати кредитування, Міжнародний валютний фонд хоче бачити більше прогресу у відновленні банківських балансів.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, ВВП єврозони скоротиться в поточному році на 0,6%, але вже в 2014 зросте на 0,9%

Керівництво МВФ також заявило, що необхідною мірою для стимулювання зростання може стати подальше зниження процентної ставки Європейським центральним банком.

Реклама:

МВФ високо оцінив кроки, зроблені першими особами ЄС для стабілізації фінансових ринків, що знизило ризик колапсу єврозони.

Однак МВФ відзначив, що, незважаючи на сміливі політичні кроки у всіх напрямках, економічне зростання як і раніше залишається слабким, а рівень безробіття все так само високий, особливо серед молоді.

Аналітики МВФ спрогнозували, що ВВП єврозони скоротиться в поточному році на 0,6%, але вже в 2014 зросте на 0,9%.

"Потенціал політичного врегулювання економічних проблем обмежений, рівень державного боргу високий (і продовжує зростати), економічний спад досяг загрозливих масштабів, і подальші внутрішні чи зовнішні потрясіння можуть серйозно вплинути на зростання", - йдеться в повідомленні МВФ.

Експерти МВФ закликали активізувати реформи в банківському секторі, включаючи рекапіталізацію слабких, але "життєздатних" банків і закриття "нежиттєздатних" банків, поряд з цим аналітики закликали до більшої гнучкості на ринку праці єврозони.

"Реформи повинні внести динаміку в закостенілий ринок праці в країнах ЄС, підвищити конкурентоспроможність і сприяти появі більш гнучких домовленостей між робітниками і роботодавцями", - йдеться в повідомленні МВФ.

У минулому місяці МВФ закликав Францію знизити витрати на робочу силу і стримати підвищення податків для підвищення росту і конкуренції.

Експерти очікують, що рівень безробіття у Франції виросте, незважаючи на те що президент Франції Франсуа Олланд дав обіцянку знизити безробіття до кінця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!