ЄБРР виділить "Фармаку" кредит у розмірі 20 мільйонів

Вівторок, 23 липня 2013, 15:43

ЄБРР виділить одному з найбільших фармацевтичних виробників України ПАТ "Фармак" 20 мільйонів євро в рамках часткового фінансування інвестпрограми підприємства вартістю 52,5 млн євро.

Про це повідомив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, "Фармак" розраховував отримати кредит ЄБРР для фінансування розширення виробничих потужностей для випуску активних фармацевтичних інгредієнтів і таблеток.

ПАТ "Фармак" планує в 2013 році інвестувати в розвиток 314 млн гривенн. Основними напрямками інвестицій є подальше будівництво заводу з випуску субстанцій в Шостці (Сумська обл.), Лабораторного комплексу, нове виробництво лікарських препаратів у формі твердих лікарських засобів і м'яких желатинових капсул, модернізація наявного обладнання.

Реклама:

До 2020 року компанія планує досягти обсягу продажів в 1 млрд доларів, скоротивши частку продажів на вітчизняному ринку з 80% до 60% загального обсягу, і зосередити, зокрема, по 10% продажів на добре регульованих ринках Східної Європи, у країнах СНД (за винятком Росії) і на ринку РФ.

У 2012 році "Фармак" збільшив чистий прибуток на 11,85% порівняно з 2011 роком - до 272, 722 млн гривень. Продажі зросли на 15% - до 1,7 млрд гривень.

Кінцевий бенефіціаром групи "Фармак", до якої також входять дві дочірні компанії, три компанії спеціального призначення і одна асоційована, є генеральний директор материнської компанії ПАТ "Фармак" Філя Жебровська.

ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. Станом на кінець березня 2013 банк виділив на реалізацію 337 проектів 8,63 євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!