Найдорожчим містом світу стала Луанда

Вівторок, 23 липня 2013, 15:11

Столиця Анголи Луанда обігнала Токіо і стала найдорожчим містом світу для іноземців.

Про це свідчать дані опитування в 214 містах, пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, Москва зайняла другу сходинку рейтингу.

"Незважаючи на те, що Ангола є одним з основних виробників нафти в Африці, це бідна країна, і вона є дорогою для іноземців, так як імпортні товари можуть бути дуже дорогими, - сказав старший партнер Mercer Барб Мардер.

Реклама:

Крім цього, знайти безпечні житлові приміщення, які відповідають стандартам іноземців, може бути складним і дорогим.

Токіо, який посів у минулому році перше місце, перемістився на третє місце, а Москва займає зараз другу  сходинку рейтингу, відзначають в Mercer.

За цими містами слідують Нджамена в Чаді, Сінгапур і Гонконг. Примітно, що наступні три місця займають міста Швейцарії Женева, Цюріх і Берн. Сідней опинився на 10-й позиції.

Для аналізу експерти використовували Нью-Йорк в якості базового міста і порівнювали ціни в інших містах. Важливу роль у визначенні рейтингу грають витрати на житло, так як вони часто є найбільшими витратами.

Щомісячна плата за "розкішну двокімнатну квартиру без меблів" в Луанді становить 6,5 тис доларів. У Москві показник знаходиться на рівні 4,6 тис доларів.

"В цілому вартість життя в європейських містах зросла в результаті невеликого зміцнення валюти по відношенню до долара, в той час як в Азії майже половина міст втратили кілька позицій в рейтингу - особливо в Японії - за рахунок ослаблення місцевих валют", - сказали в Mercer.

Торік євро виріс на 9,4%, що стало кращим результатом серед 10 основних валют розвинених країн. Ієна впала на 24% за аналогічний період. При цьому Осака і Нагоя взагалі вибули з рейтингу топ-10 найдорожчих міст для іноземців, а їх замінили Берн і Сідней.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: