Apple купує Locationary і HopStop

Понеділок, 22 липня 2013, 11:34

Каліфорнійська Apple, схоже, всерйоз має намір поліпшити свій картографічний додаток, купуючи стартап за стартапом у цій сфері.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на AllThingsD.

Як повідомляється, в кінці минулого тижня з'явилося повідомлення про придбання Apple канадської компанії Locationary, що займається розробкою бізнес-рішень з обробки великих обсягів інформації. Сума угоди не розголошується, однак вона вже завершена, пишуть джерела.

Експерти відзначають, що покупка Locationary є четвертим за рахунком поглинанням Apple, спрямованим на поліпшення роботи свого картографічного сервісу. До цього підприємством були придбані такі активи, як Placebase, C3 Technologies і Poly9.

Реклама:

І хоча Locationary в основному займається розробками рішень з управління великими обсягами даних, надаючи платформу з об'єднання та оптимізації інформаційних потоків, назва стартапу таки вказує на галузеву приналежність. Іншими словами, все це реалізується в рамках роботи з картами.

Інформаційне агентство Bloomberg повідомило про те, що Apple також погодилася на купівлю сервісу HopStop.com Inc., що дозволяє робити маршрути поїздок на громадському транспорті, велосипеді, автомобілі, а також піших прогулянок з путівником. Сервіс підтримує близько 500 міст по всьому світу.

Угода не є публічною, тому джерела інсайдерської інформації побажали залишитися невідомими. Не розголошується і сума операції. Проте придбання HopStop можна вважати п'ятим за рахунком стартапом, покликаним поліпшити карти від Apple.

Нагадаємо, що картографічний додаток Apple вперше було представлено приблизно рік тому разом з виходом смартфона iPhone 5. Тоді їм замінили звичні всім карти від Google, але користувачі залишилися не задоволені.

Сервіс від Apple виявився сильно не дороблений. На сьогоднішній день багато повернулися до використання Google Maps, але в Apple, схоже, не втрачають надію розробити конкурентоспроможний, зручний, швидкий і точний картографічний сервіс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!