Apple тестує великі екрани для iPhone

Понеділок, 22 липня 2013, 09:35

Apple Inc.і азіатські постачальники корпорації тестують збільшені екрани для смартфонів iPhones і планшетів.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

Останні кілька місяців Apple просила створити прототипи екрану для смартфона і планшета - більше 4 і менше 14 дюймів по діагоналі відповідно, говорять постачальники.

"Діагональ екрану нинішнього iPhone 5 складає 4 дюйма, iPad - 9,7 дюйма, а iPad Mini - 7,9 дюйма", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як повідомляється, чи з'являться на ринку нові пристрої з збільшеними екранами - поки невідомо.

Експериментуючи з екранами, Apple шукає можливості задовольнити різні потреби покупців, у той час як конкурентні виробники гаджетів вже випускають пристрої самих різних розмірів.

Так, у найбільшого конкурента корпорації, південнокорейської Samsung Electronics Co. стратегія "всілякі пристрої для всіх людей", яка передбачає випуск пристроїв різних розмірів, щоб захопити найбільшу частку покупців на ринку. Наприклад, у Samsung Galaxy S4 діагональ екрана становить 5 дюймів, а у Galaxy Note 2 - 5,5 дюйма, пише видання.

Ця стратегія дозволила Samsung обійти Apple на ринку смартфонів.

У I кварталі Samsung була провідним виробником смартфонів з 33,1% ринку, в той час як Apple посіла друге місце з часткою 17,9%, за даними дослідницької компанії Strategy Analytics.

Apple як і раніше лідирує на ринку планшетів, проте почала втрачати позиції і в цій сфері - частка компанії скоротилася до 39,6% за I квартал в порівнянні з 58,1% роком раніше.

Якщо Apple прийме рішення випускати смартфони з великими екранами, компанія увійде в тренд, відзначає WSJ.

Її конкуренти вже випускають смартфони з діагоналлю екрана понад 5 дюймів. Така категорія пристроїв називається phablets - як позначення пристроїв, які близькі і до смартфонів, і до планшетів.

Експерименти з екранами проходять одночасно з намірами Apple і її постачальників наростити виробництво нового iPad в кінці цього місяця, кажуть представники постачальників компонентів.

Нова версія, як очікується, буде мати той же розмір і дозвіл, що й існуюча 9,7-дюймова модель, але дисплей буде легше і тонше, кажуть вони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!