У Присяжнюка меморандумом сподіваються стримати ціни на хліб

Вівторок, 2 липня 2013, 15:08

Регіональні органи виконавчої влади, виробники хліба і заклади мережевої торгівлі підписали меморандум.

Про це йдеться у повідомленні Мінагрополітики.

За словами першого заступника аграрного міністра Івана Бісюка, згідно із меморандумом, Мінагрополітики спільно з Аграрним фондом продовжить постачати необхідну кількість борошна для випікання хліба, що користується найбільшим попитом.

"Підписаний меморандум - це нотифікація порозуміння між учасниками ринку та владою. Ми засвідчили, що у нас є все для того, аби забезпечити сортами хліба найширшого вжитку усі верстви населення", - зазначив Бісюк.

Реклама:

За його словами, підписавши цей документ, Мінагрополітики ще раз засвідчило, що забезпечить формування державного інтервенційного фонду.

"Цього року вже перероблено 245 тис тонн зерна та виготовлено 171,5 тис тонн борошна. І на сьогодні є достатньо зерна в інтервенційному фонді для подальшої переробки на борошно", - поінформував Бісюк.

У відомстві також повідомили, що виробники зобов’язалися заздалегідь закуповувати необхідну кількість борошна, не підвищувати ціну на соціальні сорти хліба та забезпечувати споживачів необхідною кількістю продукту.

Нагадаємо, 12 листопада 2012 року найбільший виробник хліба та хлібобулочних виробів компанія "Київхліб" підвищила ціни на хліб "Український столичний подовий" і нарізний батон на 0,68 гривень до 4,68 гривні і на 0,34 до 3,84 гривень відповідно.

Після рекомендації Антимонопольного комітету ціни були знижені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!