Чиновницю Міндоходів впіймали за хабар

Четвер, 18 липня 2013, 16:08

Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника одного із структурних підрозділів територіального органу ГУ Міндоходів у Київській області.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

Як зазначається, чиновниця вимагала та отримала хабар в розмірі 35 тисяч гривень. За таку "винагороду" вона обіцяла фізичній особі-підприємцю зменшити штрафні санкції, нараховані за результатами документальної перевірки діяльності підприємця.

"Підприємець займалася роздрібною торгівлею промисловими товарами. Провівши перевірку, податківець виявила в її діяльності низку порушень податкового законодавства та сплату податків не у повній мірі. У таких випадках податківці накладають штраф на порушника", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Посадовець почала погрожувати підприємцю накласти штраф у майже мільйон гривень й відразу запропонувала інший варіант: за 35 тисяч гривень хабара їй особисто - штраф становитиме лише 25 тисяч гривень.

Злочинні дії податківця кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання хабара у значному розмірі, службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаного з його вимаганням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: