Українські металурги скоротили збитки на 24%

Вівторок, 16 липня 2013, 20:31

Збитки металургійної галузі України за підсумками січня-травня 2013 скоротилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 23,7%, або на 1,4 млрд гривень - до 4,5 млрд гривень.

Про це на прес-конференції в Дніпропетровську повідомив голова об'єднання "Федерація металургів України" Сергій Біленький, передає "УНІАН".

При цьому, за його словами, чистий дохід метпідприємств за цей період також зменшився на 9,9% (6,5 млрд гривень) і склав 58,9 млрд гривень.

"За 1-е півріччя очікуються збитки від реалізації металургійної продукції з урахуванням витрат на виробництво і збут в межах 7 млрд гривень. Основна причина високого рівня збитків галузі - низький попит при випереджаючому зниження цін на метпродукцію щодо цін на сировинні ресурси і послуги", - зазначив Бєлєнький.

Реклама:

Він також повідомив, що за 5 місяців негативна рентабельність галузі склала "мінус" 9,1% проти "мінус" 8,1% за 5 місяців 2012 року.

"У металургії склалася вкрай складна ситуація. Прогнози на поточний рік досить песимістичні, тому що кон'юнктура ринків збуту нестабільна і істотного поліпшення не передбачається", - заявив Біленький.

Нагадаємо, збитки металургійної галузі України за підсумками 2012 року збільшилися в 3,3 рази, або на 9,5 млрд гривень, порівняно з 2011 роком - до 13,7 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: