Microsoft заперечує передачу владі доступу до Outlook і Skype

П'ятниця, 12 липня 2013, 16:42

Microsoft не надає владі доступ до поштового клієнта Outlook, популярного сервісу Skype і сховища файлів SkyDrive.

Про це заявив представник компанії, коментуючи повідомлення британської газети Guardian, передає "Прайм".

Газета з посиланням на надані Едвардом Сноуденом документи пише, що Microsoft надавала Агентству нацбезпеки США можливість уникати власного криптографічного захисту, щоб отримувати доступ до листів і чатів Outlook

Також, згідно з документами, співробітники АНБ нібито отримали прямий доступ до SkyDrive, а з 6 лютого 2011 року розпочали отримувати метадані Skype.

Реклама:

"Microsoft не надає ніяким держструктурам повний або прямий доступ до SkyDrive, Outlook.com, Skype і іншим своїм продуктам", - сказав представник компанії.

За його словами, будь-які дані можуть бути передані правоохоронним органам тільки в рамках юридичного процесу, причому компанія перевіряє, наскільки законні запити про надання інформації.

"Крім того, ми виконуємо розпорядження, що стосуються лише конкретних рахунків або користувачів, і ми б не стали відповідати на розпорядження про доступ, який обговорюються в пресі останні кілька тижнів", - заявив співрозмовник агентства.

Представник Microsoft додав, що компанія виступає за відкрите обговорення всіх аспектів, пов'язаних із зобов'язаннями надавати інформацію, яку силовики вимагають, пояснюючи це інтересами національної безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: