Євросоюз інвестує 22 мільярди в інновації

Середа, 10 липня 2013, 18:42

У найближчі сім років Європейська комісія, держави-члени ЄС і європейські підприємства інвестують понад 22 мільярди євро в стимулювання інновацій у секторах економіки, що створюють робочі місця високої кваліфікації.

Про це оголосила в середу член ЄК з питань наукових досліджень та інновацій Майре Геогеган-Квінн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця ініціатива не тільки підсилює нашу економіку, вона також є інвестицією в кращу якість життя. Спільна робота дозволить нам вирішити проблеми, з якими ніяке окремо взяте підприємство або країна не зможуть впоратися самостійно", - сказала Геогеган-Квінн

Це допоможе ефективно вирішити, наприклад, такі соціально значущі проблеми, як скорочення викидів парникових газів або випуск нового покоління антибіотиків.

Реклама:

У прийнятому пакеті також міститься пропозиція об'єднати інвестиції для поліпшення управління повітряним рухом з метою підтримки системи "єдиного європейського неба".

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу так прокоментував прийняте в середу рішення: "Європейський союз повинен залишатися на вершині світового рівня в секторах стратегічних технологій, які забезпечують робочі місця високої якості.

Ця програма інвестицій для інновацій поєднує в собі державне та приватне фінансування, які дозволять йому виконувати це завдання. І це чудова ілюстрація того, як бюджет використовується для економічного зростання і збільшення зайнятості ".

Планується виділити 8 мільярдів євро з програми наукових досліджень та інновацій ЄС "Горизонт 2020", отримати 10 мільярдів євро від підприємств і близько 4 мільярдів - від держав-членів Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!