S&P знизило кредитний рейтинг Італії до "ВВВ"

Середа, 10 липня 2013, 16:03

Міжнародне рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий добровільний суверенний кредитний рейтинг Італії до "ВВВ" з "ВВВ +", підтвердивши аналогічний короткостроковий рейтинг "А-2" з негативним прогнозом.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

"Зниження рейтингу відображає нашу точку зору, згідно з якою економічні перспективи Італії погіршуються", - говорять аналітики S&P.

Агентство знизило прогноз по динаміці ВВП країни на поточний рік і очікує його зниження на 1,9% проти 1,4% у березні.

Реклама:

На думку аналітиків S&P, причиною слабкості економіки є стан ринків праці і товарів. Крім того, високими залишаються ставки за кредитами для нефінансових корпорацій.

"Ми прогнозуємо рівень держборгу в 129% ВВП до кінця року, що є одним з найвищих показників серед всіх рейтингованих держав. При цьому досягнення запланованих показників бюджету може опинитися під загрозою через суперечності серед членів коаліційного уряду", - додається в релізі.

Профіцит платіжного балансу становитиме 1% у 2013 році і 2% - в майбутньому році. Серед внутрішніх проблем країни агентство відзначає також ціни на енергоресурси вище середніх по єврозоні.

Прогноз щодо рейтингу країни залишається негативним, так як є ймовірність його подальшого зниження в 2013-2014 роках. Якщо уряд, за оцінкою S&P, виявиться нездатним вживати заходів для досягнення запланованих бюджетних показників, а стан економіки буде погіршуватися, рейтинг країни буде знижений.

У той же час, не виключено підвищення прогнозу до стабільного за умови проведення структурних реформ на ринках праці, товарів і послуг, які дозволили б прискорити економічні темпи.

Крім того, позитивно на прогнозі позначилася б приватизація держактивів, яка дозволила б зменшити боргові показники Італії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: