Шоколадних гігантів Nestle та Mars звинуватили в ціновій змові

Субота, 8 червня 2013, 12:57

Влада Канади висунула звинувачення харчовим гігантам Nestle, Mars, а також національній дистриб'юторській мережі Itwal, в змові при фіксації цін на шоколадні вироби.

Про це пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, антимонопольна служба Канади заявила, що вже виявлені докази, що підтверджують звинувачення.

Представники Антимонопольного комітету відзначають, що підрозділ американської кондитерської компанії Hershey Canada є передбачуваним спільником. Hershey визнає свою провину і співпрацює зі слідством в обмін на пом'якшення санкцій та штрафів.

Реклама:

"Ми маємо намір виявляти тих, чию поведінку на ринку можна назвати кричущою і суперечною правилам нормальної конкуренції", - заявив в.о. голови Антимонопольного комітету Джон Пекман.

"Фіксація цін - це серйозний кримінальний злочин, і звинувачення, висунуті Антимонопольним комітетом, демонструють рішучість, з якою ми маємо намір припиняти діяльність картелів в Канаді", - додав Пекман.

Порушення антимонопольних законів у Канаді загрожує для юридичних осіб штрафами розміром в 25 млн доларів.

У випадку, якщо звинувачення канадської антимонопольної служби щодо Nestlé, Mars і ITWAL будуть доведені, компанії повинні будуть виплатити 10 млн доларів, а менеджерам загрожує тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: