Курченко прицінюється до "Укрнафтобуріння" Коломойського - ЗМІ

Середа, 5 червня 2013, 09:20

Нафтогазова група СЕПЭК веде переговори про купівлю газодобувної компанії "Укрнафтобуріння", якій належить ліцензія на Сахалінське родовище.

Про це розповів на умовах анонімності топ-менеджер однієї з нафтогазових держкомпаній, пише Forbes.

Як повідомляється, цю інформацію підтвердили два менеджери  СЕПЭКа.

За словами одного з них, принципова домовленість про угоду досягнута, залишилося утрясти юридичні формальності. Залежно від методики оцінки, вартість всієї компанії може становити від 200 млн доларів до 800 млн доларів.

Реклама:

"Основний власник "Укрнафтобуріння" Ігор Коломойський каже, що нічого не чув про угоду", - пише видання.

В кінці минулого року, як повідомляє видання, в структурі акціонерів "Укрнафтобуріння" відбулися зміни.

Deripon Commercial, якій на 30 вересня 2012 належало близько 90% акцій компанії, до початку 2013-го зменшила свій пакет до 44,99%. Основними власниками Deripon є Коломойський з партнерами.

Новими акціонерами газової компанії стали дві британські фірми, зареєстровані в 2012 році, - Ares Systems і Ariana Business. Керуючі директори та власники 100% акцій обох компаній, за даними Британського реєстру - громадянки Латвії, 27-річна Катерина Вякса і 40-річна Еріка Акменкальне.

"Коломойський сказав, що не веде переговорів про продаж своєї частки ні з Сергієм Курченко, який вважається основним власником СЕПЭК, ні з будь-ким іншим", - йдеться в матеріалі.

За словами Коломойського, власники компанії мають переважне право на викуп своїх часток у інших акціонерів, але про те, що хто-небудь з партнерів планує продати свою частку групі Курченко, мільярдер не чув.

Як повідомляється, за контроль над родовищем українські бізнесмени б'ються вже дев'ять років.

З 2000 по 2004 рік "Сахалін" розробляля українсько-польська компанія "Девон" і державна "Укрнафта".

У 2004-му Держкомітет з природних ресурсів, який очолював тоді Микола Злочевський, забрав у цього тандему права на розробку родовища і передав їх "Укрнафтобурінню".

У січні 2011-го Міністерство екології на підставі рішення Окружного адміністративного суду надало спецдозвіл на промислову розробку "Укрнафтобурінню". До того часу Злочевський продав 90% "Укрнафтобуріння" структурам Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: