Столичні "спрощенці" поповнили держказну на 470 мільйонів

Вівторок, 4 червня 2013, 11:20

За п’ять місяців поточного року платники податків міста Києва, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили 470 млн гривень єдиного податку.

Про це зазначила в.о. начальника ГУ Міндоходів у Києві Ірина Носачова, повідомляє прес-служба.

Як зазначається, левова частка цієї суми надійшла від спрощенців-фізичних осіб, яких у столиці на сьогодні налічується 90 тисяч. Кількість юридичних осіб, які перебувають на спрощеному оподаткуванні, складає понад 18 тисяч.

"З початку 2013 року від столичних приватних підприємців бюджет отримав 313,9 млн гривень. Це більш ніж вдвічі перевищує надходження 2012 року. В свою чергу, юридичні особи, які перебувають на спрощеному оподаткуванні, сплатили 155,8 млн гривень податку. Бюджет отримав додаткових 82 млн гривень порівняно з минулим роком", - зазначила Носачова.

Реклама:

За статистикою столичного управління Міндоходів, найбільш популярною групою у Києві залишається друга група спрощеного оподаткування, на якій перебуває 43,5 тисяч платників.

Як повідомлялося, за чотири місяці поточного року платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили понад 2,2 млрд гривень єдиного податку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!