Італія може зазнати мільярдних збитків за деривативами

Середа, 26 червня 2013, 14:00

Уряд Італії може понести мільярдні збитки у зв'язку з реструктуризацією деривативних контрактів.

Про це йдеться у секретному звіті міністерства фінансів країни, передають "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

У звіті, підготовленому відомством, міститься інформація щодо транзакцій і фінансових ризиків у першому півріччі 2012 року, включаючи реструктуризацію восьми деривативних контрактів з іноземними банками на суму в 31,7 млрд євро.

Хоча звіт не містить в собі конкретних відомостей про збитки уряду та інших деталей, експерти, яким FT надала документи, заявляють про те, що реструктуризація контрактів стосується не тільки перенесення термінів платежів і включає в себе дуже невигідні для уряду умови.

Реклама:

За підрахунками газети, за цінами, що діяли на 20 червня 2013 року, потенційні збитки влади за цими контрактами становили 8 млрд євро. Всього, згідно із оцінками агентства Bloomberg, до теперішнього часу італійський уряд втратив на деривативах понад 31 млрд доларів.

Мінфін не називає банків і інформації про контракти, але експерти вважають, що вони були укладені в кінці 1990-х років, коли обтяжена боргами країна готувалася до входження до складу єврозони.

Як відомо, деривативи - це фінансові контракти, або фінансові інструменти, цінність яких походить з ціни чогось іншого. Основою такого фінансового інструменту можуть бути активи (наприклад, сировинні матеріали, акції, житлові застави, нерухоме майно, облігації, позики).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!