У Болгарії - найнижчі ціни в ЄС, а у Данії - найвищі

Середа, 26 червня 2013, 12:09

У 27 країнах ЄС ціни на товари повсякденного вжитку, у тому числі на продукти харчування та напої, сильно різняться.

Такого висновку дійшли у Федеральному статистичному відомстві у Вісбадені, яке опублікувало 24 червня 2013 року порівняльний аналіз вартості життя в ЄС, передає "Німецька хвиля".

З великих за територією країн найближча до середньостатистичних показників Німеччина: її споживчий кошик всього на 1,8% дорожчий загальноєвропейського.

Таким чином, Німеччину, за рівнем цін, можна вважати в Євросоюзі "золотою серединою".

Реклама:

Тож згідно із результатами, у данців, північних сусідів німців, вартість життя аж на 41,9% вища, ніж у середньому по ЄС.

З цими показниками Данія стала країною з найвищим рівнем цін в Євросоюзі. Далі йде Швеція (+28%) і Фінляндія (+24%). А ось найдешевше жити в Болгарії. Рівень цін там - найнижчий, причому на цілих 51,1%.

Дешеве життя і в Албанії та Македонії, що не входять до складу ЄС.

А найбільш дорогими європейськими державами за межами Євросоюзу є Норвегія (на 59,2% вище середнього показника ЄС) і Швейцарія (+58%).

У своїх підрахунках німецькі статистики використовували дані колег з європейського відомства Eurostat у Люксембурзі.

За даними Eurostat, найдешевше накривати стіл у Польщі. Там похід до супермаркету, в м'ясну лавку та в булочну обійдеться в 61% від середньоєвропейського показника.

Відносно мало витрачають на їжу і безалкогольні напої і в інших країнах Східної Європи - в Румунії (67%), Болгарії (68%) і Литві (77%). А список найдорожчих держав ЄС за цими критеріями знову очолюють Данія і Швеція (143% і 124% від середнього рівня), а також Австрія (120%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!