Швейцарія не хоче розкривати дані банківських вкладів

Субота, 22 червня 2013, 13:39

Нижня палата парламенту Швейцарії відхилила законопроект, який дозволив би швейцарським банкам розкривати інформацію про клієнтів на вимогу податкових органів США.

Про це пише російська служба ВВС.

Як повідомляється, вимоги Сполучених Штатів були викликані даними про те, що швейцарські банки допомагали американським громадянам виводити гроші за кордон в обхід податкових органів.

США наполягали, щоб цей документ був прийнятий до 1 липня. В іншому випадку американці обіцяли ввести проти швейцарських банків штрафні санкції.

Реклама:

При цьому до закінчення парламентської сесії в Швейцарії залишається три дні. Законопроект тепер буде повернений в сенат Швейцарії.

Нижня палата прийняла рішення більшістю в 126 голосів проти 67 не обговорювати цей законопроект. Друга відмова розглянути його означатиме, що він відкидається парламентом.

У разі його прийняття законопроект дозволив би швейцарським банкам обходити суворі закони про конфіденційність, що існують в країні, і розкривати інформацію про рахунки клієнтів.

У ньому також можуть міститися секретні статті, що вимагають від банків виплатити 10 млрд доларів американській владі в рахунок компенсації за завдану шкоду.

У січні найстаріший швейцарський банк Wegelin закрився після того, як отримав штраф від американської влади на суму більше 57 млн ​​доларів. У суді було визнано, що банк дозволив клієнтам-американцям приховати більш 1,2 млрд доларів, які повинні були надійти у скарбницю в якості податків.

У 2009 році швейцарський банк UBS заплатив 780 млн доларів і передав американській владі дані про більш ніж 4 тисячах рахунків своїх клієнтів з метою уникнути пред'явлення йому звинувачень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: