Японці хочуть створити найбільшу компанію в світі

П'ятниця, 21 червня 2013, 15:48

Засновник японської телекомунікаційної корпорації SoftBank Масаесі Сон має намір створити найбільшу компанію в світі, яка обійде за розміром капіталізації, прибутку і грошових потоків таких гігантів як ExxonMobil, JP Morgan і Apple.

Про це він заявив на щорічних зборах акціонерів SoftBank, передає "Лєнта.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

За словами Сона, він зазвичай говорив, що його компанія має увійти до десятки світових, але тепер ці цілі недостатньо амбітні.

Заяву керівника компанії зустріли громом оплесків. У той же час про конкретні способи вирішення цього завдання Сон не розповів.

Реклама:

Зараз SoftBank знаходиться на 113 місці серед найбільших корпорацій світу. У своєму секторі компанія є третьою в Японії за основними показниками.

Найближчим часом ситуація, однак, може змінитися. SoftBank близька до того, щоб завершити придбання американського мобільного оператора Sprint Nextel за 21,6 млрд доларів. Рішення про операцію буде прийнято акціонерами Sprint Nextel на наступному тижні.

Масаесі Сон, етнічний кореєць, що заснував SoftBank в 1981 році, повернувшись з університету Берклі в Каліфорнії.

Спочатку компанія займалася продажем комп'ютерних журналів та програмного забезпечення. Зараз ця багатопрофільна корпорація надає послуги фіксованого зв'язку, доступу в інтернет, займається електронною комерцією і ще рядом напрямків у телекомунікаційній сфері.

Особисті статки Сона становлять 7,2 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: